Кои ни посетиха

понеделник, 1 август 2011 г.

10 легла с неочакван дизайн...и функции

10 легла с неочакван дизайн...и функции

В минали времена леглата са се използвали с едно основно предназначение – за спане. В наши дни функциите на тази мебел вече включват съхранение на вещи (като шкаф), употреба като бюро с цел по-голяма компактност, място за забавление на влюбени двойки и какво ли още не, но най-добре...вижте селекцията по-надолу.

Легло с рафтове

Мултифункционално легло, изработено от бамбук. Въпреки ниската си височина, казват, осигурявало чудесен сън.


Кабрио - легло за малки пространства


Казват,че това легло било много удобно за студенти и хора, които разполагат със съвсем малко пространство в къщи и търсят решения тип "две в едно". Механизмът е направен така, че когато разгънете леглото бюрото се издига нагоре, във височина.


Легло за влюбени двойки


Дизайнерите Ruby Piterek и Christoph Mannchen създават това легло с презумцията, че след като една двойка е прекарала известно време заедно под завивките, след това единият може да реши да почете, а другият да си свърши някаква работа на лаптопа. Ето защо в двата края на леглото са поставени тези дървени табли, които освен че служат като облегалки позволяват и добра комуникация - вие сте един срещу друг.


Bed Lounge от CML


Ето легло, което е предназначено за употреба както в къщи, така и навън - на двора или дори на палубата на ферибота. Сред функциите му влизат регулатор на височината на гърба, вибромасажор и дори пулверизатор за разхлаждане в жегите.


От диван в легло и обратно: Sofa Bed от Guido Rosati


Ето случай, когато снимката казва всичко - диван, който се превръща в овално легло и обратно.


Технологичното легло


Покрито легло по дизайн на Hi-Can с един куп джаджи в него - регулатор на височината на гърба, автоматично пускане на завеси, когато желаете усамотение, високотехнологична озвучителна система, телевизор и какво ли още не.


Легло като швейцарски нож от Diotti A & F Company


Единично легло, под което при нужда се издърпва второ. Чудесен избор за детската стая.


Multiplo от HeyTeam


Пример за чудесна многофункционална мебел, подходяща за тавански помещения или по-малки стаи. В зависимост от подреждането, Multiplo може да служи за почивка или за работа, като бюро.


Сгъваемо легло с диван на италианската фабрика Clei


Още един пример за многофункционално легло, подходящо за дневни - с едно движение то се превръща в диван.


Модерно легло със скрин от Palermo


Здраво и удобно легло, което, благодарение на вградената хидравлика, много лесно се повдига и открива място за съхранение на завивките и възглавниците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар