Кои ни посетиха

понеделник, 25 юли 2011 г.

Изчистеният модерен интериор (част 1)


Тайната на модерния дом – простотата
Ако искате да опишете модерния дом само с една дума, то това със сигурност ще е „простота„. Това естествено не означава, че интериорният дизайн трябва да е задължително скучен и еднообразен. Вярно е, че обзавеждането според съвременните тенденции залага на изчистени линии, неутрални цветови палитри и преобладаващи геометрични форми, но ако всичко това е проектирано с усет, вкус и внимание към детайла, Вашият дом може да бъде всичко друго, но не и скучен. При подходящи съчетания на пространството, цветовете, мебелите и аксесоарите, модерният интериор може да превърне дома Ви в топло, гостоприемно, уютно и стилно място.
Как да го постигнете?
От само себе си е ясно, че дизайнът и модерният интериор не се постигат като просто отидете до магазина и купите обзавеждане с изчистени линии. Ще трябва да положите повече усилия, да научите повече за съвременните тенденции и съчетания. За да ви спестим малко време, решихме да посветим тази статия именно на няколко идеи за стилен и елегантен съвременен дизайн за вашия дом.
* * *

Първа интериорна идея: опростяване
Не забравяйте, че опростяването е думата, която най-добре описва модерния дизайн и се уверете, че сте е част от организациятя на пространството. Не е необходимо стаята да се състои само от четири стени и един стол. Това е крайност, която не си заслужава, освен ако не чувствате нещата така. Но може да подредите мебелите и обзавеждането дома си, така че да не са „скупчени“ на едно място и да има пространство, въздух в стаята. Проучванията показват, че натрупаните вещи водят до повече стрес, затова можете да подчертаете индивидуалността си и да повишите настроението си с малко на брой, но многофункционални мебели с изчистена линия в подходящи цветове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар