Кои ни посетиха

понеделник, 25 юли 2011 г.

Функционална и Красива КУХНЯ

Има хиляда причини, поради което постигането на дизайнерско решение, което е едновременно красиво и функционално е изключително трудно. Сред тях са липсата на място и ограниченията в бюджета. Дали ви харесва или не, има и достатъчно много правила, с които трябва да се съобразявате – мястото на хладилника и печката, изводите за вода и.т.н. Тук ви предлагаме няколко стъпки, които не изискват голяма инвестиция, но значително ще променят вида на кухнята ви, и без да променяте изцяло обзавеждането, тя ще изглежда като нова. Ето как: 

1. ПРОМЕНЕТЕ ОСВЕТЛЕНИЕТО. Една кухня се нуждае не толкова от силно общо осветление, колкото от добро локално осветление. Нужно ви е осветление над котлоните и мивката, както и над работния плот под горния ред шкафове. Така, че обърнете повече внимание на локалното осветление, то ще придаде топлина и уют на помещението и ще улесни работата ви.

2. ПОДРЕЖДАЙТЕ. Трудно е да се работи върху плот, затрупан с какви ли не неща. Не е и красиво. Подредете работната повърхност, а всичко ненужно или рядко използвано - приберете в шкафовете. Не е необходимо кухненският робот, миксерът и цялата налична техника да стои отгоре, ако не ги използвате всеки ден. Ако искате да декорирате с електрически уред или посуда, ограничете избора до едно две неща, тъй като мястото е ценно. 

3. РАЗНООБРАЗЕТЕ ДИЗАЙНА НА ШКАФОВЕТЕ. Ако цялата кухня е запълнена с еднакви шкафове, тя ще изглежда твърде монотонна и скучна. Акцентирайте върху някои шкафове, като замените плътните врати със стъклени, или пък оставите видими рафтовете. Сами ще се убедите, че смяната само на няколко вратички ще придаде напълно нов вид на кухнята

4. АКО КУХНЯТА Е МАЛКА, ОБМИСЛЕТЕ ПРЕМАХВАНЕ НА ВРАТИТЕ. Малките помещения, отредени за кухня ще изглеждат по-просторни, ако не затваряте шкафовете с врати. Отворените рафтове създават усещане за широта, но се пригответе да бършете по-често прах и да подреждате повече. 

5. ИНВЕСТИРАЙТЕ В ОРГАНИЗАТОРИ. Един от най-добрите начини да стартирате декорирането на кухнята е като изберете подходящи закачалки, стойки за подправки, поставки за кухненски кърпи и др. Предлагат се и съвременни решения за организиране вътрешното пространство на шкафовете с различни държачи за посуда, прегради и вградени механизми, те освобождават място и правят използването на шкафовете истинско удоволствие. 

6. ОЦВЕТЕТЕ СМЕЛО. Ако кухнята ви е решена със стандартен дървесен декор на фронталните елементи, не се колебайте да вкарате малко цвят, като боядисате вратичките, ако са от масивна дървесина или ги подмените с нови в ярък тон и гланцово покритие. Бъдете сигурни, че кухнята ви ще бъде в последен писък на модата. А когато ви омръзне, съвсем лесно можете да пребоядисате отново, без да е необходимо да похарчите цяло състояние за нова кухня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар