Кои ни посетиха

събота, 23 юли 2011 г.

Как да обзаведем дома си според зодията?

Обстановката вкъщи може да ни повдигне духа или да ни потисне. Тя може да ни помогне да оздравеем по-бързо или обратното – да ни разболее. Ето как, като следваме специфичните за нашата зодия съвети, ще превърнем жилището си в нашия идеален дом.


Обзавеждане за Овен

В него задължително трябва да присъства червеният цвят. По стените може да има абстрактни картини, а защо не и много огледала. Централното място обикновено заема спалнята – с голямо легло и етажерка за книги. За Овена практичното е по-важно от естетичното, но не би отказал метални мебели с остри ръбове. Той много харесва свещие – различни по големина, цвят, с аромат или без.

Домът на Телеца

Тук водещият цвят трябва да е зеленият. Най-добре е той да бъде представен от много и различни стайни растения – от най-екзотичните до най-традиционните. За него са важни и традициите. Затова жилището му може да е обзаведено в по-рустикален стил, с масивни мебели и антики.Той обича да колекционира красиви предмети, с коиъо да украсява дома си. Любимото му място у дома е кухнята – представителите на тази зодия са известни почитатели на кулинарното изкуство.
Домът на Близнаците

Представителите на тази зодия се нуждаят от много въздух и простор – в малките пространства  и настроението, и самочувствието им спадат. Техните цветове са светли – жълто, светлосиво и небесносиньо. Мебелите трябва да са практични и лесни за поддържане. Близнаците много държат на книгите, затова в дома им трябва да има библиотека. Друг важен елемент за представителите на тази зодия е телевизорът, който стои постоянно включен, за да ги информира и забавлява. 
Домът на Рака 

Той се нуждае от много уют в своето гнездо. Затова обожава да украсява жилището си със семейни снимки, старинни предмети или сувенири от различни пътувания. Харесва обемистите мебели и гладките материи. Неговите цветове са топлите оттенъци на червеното, виолетовото, пастелните краски. Централно място в дома му заема или кухнята, или дневната с големия диван. 
Домът на Лъва

Родените под този знак обичат жилището им да бъде пищно, представително, просторно, в златно, златистожълто, бяло. Леглото в спалнята им трябва да е огромно, а в трапезарията масата трябва да побира 24 човека. Централното място в дома на Лъва заемат неговото бюро или дневната, в която посреща многобройните си гости. За него е важно в жилището да влиза много светлина, затова и прозорците трябва да са големи, с южно или източно изложение. 

Домът на Девата
Представителите на тази зодия не обичат да се изхвърлят при обзавеждането на жилището си, но са перфекционисти. В дома им на първо място трябва да цари безупречен ред и чистота, като това важи най-вече за кухнята! Мебелите трябва да са по поръчка, в изчистен, модерен стил. За Девата е важно обзавеждането да е от качетвени материали, с идеална изработка и да е лесно за поддръжка. Най-подходящите цветове за тях са светлокафяво, пясъчно, бежово, светлозелено.

Домът на Везни 
Те се нуждаят от голямо пространство, затова в жилището им има малко, но стилни мебели. За сметка на това битовата техника е в изобилие. Везните имат чудесен усет за обзавеждане на дома и нерядко той е издържан в някакъв определен стил. Цветовете за родените под този зодиакален знак са бяло, сребристо и синьо-сиво. Централното място е за луксозната баня. 

Домът на Скорпиона 

Родените под този зодиакален знак винаги влагат някаква идея в обзавеждането. Те залагат на силни контрасти, например съчетание на метални с кожени мебели. Харесват всички материи, които за приятни на пипане, защото докосването до тях им доставя еротично удоволствие. Най-подходящите цветове за тях са кървавочервено, отровнозелено, комбинация от черно и бяло или черно и червено. В дома им трябва да цари полумрак, да има плътни прозорци с тежки завеси. 

Домът на Стрелеца 
Представителите на тази зодия не обичат да стоят затворени между четири стеним затова не отдават голямо значение на обзавеждането за дома си. Стрелците обожават да пътуват, затова за тях жилището е място, където държат велосипеда, ските, шейната, палатката и други подобни неща. Чувтват се добре в старинна къща с високи тавани. Неговите цветове са виолетовото, тъмносиньото и пурпорното. 

Домът на Козирога 
Обзавеждането в жилището на Козирога се ограничава до най-необходимото – практично и от здрави материали. Не харесва разточителството, но не е равнодушен към предметите с антикварна стойност. Той залага на хладни цветове (антрацит, тъмносиньо), но обожава и зеленината на стайните растения. Макар и в малко делови стил, домът на Козирога винаги притежава един особен уют. 

Домът на Водолея


Всичко в жилището на представителите на тази зодия предразполага към покой и отмора. Водолеят не държи на масивната мебел, старинните украшения и кристалните полилеи – в дома  му всичко трябва да е в хармония, да не изпъква, за да не отвлича мислите му от по-важните  неща. Родените под този знак залагат на хладните цветове с метални отблясъци.

Домът на Рибите

В него трябва да има много зеленина, много картини по стените, различни ненужни вещи , които обаче навяват на романтичните Риби нежни спомени и ги карат да мечтаят. Представителите на тази зодия залагат на цветове като морскозелено, синьо-зелено, пастелните и акварелните тонове. За Рибите техния дом е спокоен остров в центъра на бурното море, наречено живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар