Кои ни посетиха

понеделник, 25 юли 2011 г.

Изчистеният модерен интериор (част 3)

Тайната на модерния дом – простотата

Ако искате да опишете модерния дом само с една дума, то това със сигурност ще е „простота„. Това естествено не означава, че интериорният дизайн трябва да е задължително скучен и еднообразен. Вярно е, че обзавеждането според съвременните тенденции залага на изчистени линии, неутрални цветови палитри и преобладаващи геометрични форми, но ако всичко това е проектирано с усет, вкус и внимание към детайла, Вашият дом може да бъде всичко друго, но не и скучен. При подходящи съчетания на пространството, цветовете, мебелите и аксесоарите, модерният интериор може да превърне дома Ви в топло, гостоприемно, уютно и стилно място.
Как да го постигнете?
От само себе си е ясно, че дизайнът и модерният интериор не се постигат като просто отидете до магазина и купите обзавеждане с изчистени линии. Ще трябва да положите повече усилия, да научите повече за съвременните тенденции и съчетания. За да ви спестим малко време, решихме да посветим тази статия именно на няколко идеи за стилен и елегантен съвременен дизайн за вашия дом – тази част е посветена на откритите пространства.* * *
Третата интериорна идея: открити пространства
Ако искате модерен интериор, тогава трябва да обърнете голямо внимание на балкона, терасата, двора или градината, ако имате такива. Дори може да обедините някоя от стаите на къщата със задния двор, като направите да изглежда като зимна градина. Разбира се това е невъзможно в някои домове, най-вече апартаментите, в които голяма част от нас живеят. Но и за тях има решение и то е да наподобите открито пространство вътре в стаите, с помощта на различни цветове, материи и мебели. Също така можете да добавите покрития по на стените и прозорците, които са в светли тонове и по този начин да създадете чувство за непрекъснато отворен прозорец, дори да не е така.

Няма коментари:

Публикуване на коментар