Кои ни посетиха

вторник, 26 юли 2011 г.

Съвети за обзавеждането на спалнята – модерни платове и тъкани

През последните няколко години се забелязва тенденция много богата гама модели платове и материи да са модерно допълнение към обзавеждането в спалнята. Например съчетанията от гладка коприна, сатенени кувертюри и тежки плетени и вълнени платове са на почит в продължение на няколко сезона. Затова ви съветваме да еспериментирате с различни комбинации от тъкани – пухкави възглавнички и гладък сатен заедно с пухени завивки от египетски памук. Имайте предвид, че дори в „лъскавият“ 5-звезден хотел може да изглежда като уютен дом, само с добавянето на възглавници – вечер, когато си лягате, просто ги разхвърляте на пода, а на сутринта ги връщате обратно върху леглото. Освен това те са много подходящо средство против хъркането на съпруга ви.

В романтична спалня трябва да се усеща хармонията – това ще постигнете чрез подходящия синхрон на между платовете, тъканите и модели на спалното бельо и покривките за обзавеждането. Богат избор от тях можете да намерите във всеки специализиран магазин. 
Мебелите трябва да бъдат главно дървени, в тъмни цветове. Много нежно е съчетанието им с бели завивки, декорирани с големи, смели бродерии. Ако ви се струва прекалено класическо, винаги можете да замените бялото с друг светъл цвят или да импровизирате с друг контраст – светли мебели и тъмни цветове на спалното бельо. Тук обаче трябва да имате предвид, че некачествените платове спално бельо могат да „пуснат“ от цвета върху вас и семейството ви, докато спите, а нискокачествените бои – да причинят алергии и други кожни неразположения.
И накрая – никоя част от спалнята ви не трябва да остане недекорирана. Така стаята ще изглежда незавършена и на вас няма да ви е достатъчно уютно да бъдете в нея. А нека не забравяме, че това е помещението в дома, в което трябва да се чувствате най-спокойни, защитени и в което да отпочивате след тежък ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар