Кои ни посетиха

четвъртък, 21 юли 2011 г.

Ултра модерно - Шоколадов интериорен дизайн


На 07.07 бе отбелязан Европейския ден на шоколада. По този повод решихме да ви зарадваме с две статии за шоколадовите дизайни в проектирането на интериора и мебелировката.
1. Луксозен интериор за баня – комбинация от бял и кафяв шоколад, вдъхновена от Golden Age на Silver Screen

Колекцията Calla съчетава най-добрите елементи от интериорните стилове Арт Нуово и Арт Деко, като добавя малко от привкуса на модернистичното течение в дизайна за дома. Но това, което най-много харесваме в този проект е смесването на бял и кафяв шоколад със смели, наситени цветове.
Казано накратко – изчистен, елегантен и удобен интериор, достоен за крале. Остава само да му се насладим.

2. Шоколадов оазис – проект на Jonathon Adler за Bryant Park Hotel
Този неповторим интериорен дизайн е дело на самия Jonathon Adler и е подготвен специално като част от Godiva Decadence Suite, като награда за Свети Валентин за двойка късметлии. За съжаление този шоколадов оазис е имал кратък живот – само един-единствен уикенд през 2009 г.
В тази стая всичко е от шоколад – свещниците, мебелите, дори шахматната дъска! Как да не завидим на късметлиите?!

3. Шоколадова стая в мола (Вилнюс, Литва)
Последният интериорен дизайн, който ни вдъхнови, отново е подготвен по случай Свети Валентин, но за щастие от тази година. Управителите на мол в Литва решават да изненадат своите посетители по случай празника на влюбените с тази вълшебна стая от шоколад. Преди 8. март всеки, влязъл в магазина, можел да се любува отдалеч на това произведение на какаовото и мебелното изкуство, а по случай Деня на жената, стаята вече е отворена и за посещения.
Помещението е 17 кв. м и всичко в него е направено от общо 300 кг бял и черен шоколад. Мебелите, стените, всички интериорни детайли, включително книгите и свещниците – всичко е от какао и е дело на седем художника.
Ако не можете да си позволите да отскочите до Литва в момента, можете да се помечтаете, гледайки снимките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар