Кои ни посетиха

събота, 23 юли 2011 г.

"Вечните" правила в обзавеждането

Минимализъм

Независимо, какви са новите тенденции и водещите стилове всяка година, важи правилото - по-малкото винаги е повече. Колкото по-малко вещи на показ има върху рафтовете, масите и шкафовете в дома ви, толкова по-добре ще изглежда той.

Мебелите трябва да са пропорционални на стаите, така че те да не изглеждат претрупани.

Цвят, с който се създава акцент

"Модерните" цветове се менят всяка година, всеки сезон.

Цветът е водещ  елемент в едно помещение, но вместо да инвестирате в скъп оранжев диван или да боядисате цялата стая в аквамарин, по-добре подберете различни аксесоари в актуалния цвят - калъфки за възглавници, вази, картини и т.н.

Функционални мебели

Независимо, колко шик изглежда ъгловатият стол на корицата на новото интериорно списание, не купувайте нищо, в което всъщност не можете да седите.

Същото важи и за масичките за кафе. Повечето модерни модели изглеждат доста чупливи и непрактични. Изберете неща, които можете да ползвате реално, а не само да им се възхищавате от разстояние.

Удобство

Не само функционалността, но и удобството са важни при закупуването на мебели. Заложете на нещо, което изглежда добре, но и в същото време ви създава удобство.

Качеството пред количеството

Това, че имате рафтове по стените, не означава, че те трябва да са претрупани с вещи и това, че имате стени, не означава, че всеки кв.см. трябва да е покрит с картина или снимка. Купувайте малко, но качествени неща, които ще изпъкват, там където ги поставите.

Много светлина

Ако все пак сте решили да купите завеси, то изберете такива, които пропускат повече естествена светлина.

Трайност

Пазарувайте мъдро - по-добре купете нещо по-скъпо и качествено, което ще използвате дълго време и което ще изглежда добре и след няколко години, вместо да грабнете от магазина първата "модерна", но с посредствено качество вещ.

Топли тонове

Цветове като карамел, слива, охра са "вечни", защото имат способността да "стоплят" всяко помещение. 

Независимо, дали с тях ще боядисате стените или ще купите аксесоари в тези топли тонове,  домът ви всякога ще изглежда шик и в същото време уютен, независимо от моментните тенденции в обзавеждането.

Различни нюанси на сивото

В интериорния дизайн сивото никога не излиза от мода. От тъмно сиво до сиво с отенъци на синьо, този цвят изглежда добре почти във всяко помещение - на мебели, стени, аксесоари.

Много място за багаж

Добре организираният и подреден дом винаги изглежда добре. Ако в дома си имате "умни" решения за складиране на вещите, те могат да са не само практични, но и да станат естетичен елемент от интериора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар