Кои ни посетиха

събота, 23 юли 2011 г.

Най-честите грешки в обзавеждането

Списанията за дома и специализираната литература дават много готови правила и съвети относно различните стилове за обзавеждане на дома, но има и няколко основни "забрани", които е добре да се спазват при декорирането на жилището.


Не избирайте първо боята за стените

На разположение в магазините е невероятно голямо разнообразие от цветове за бои. Ако първо изберете боята за стените, това ще ограничи много възможностите ви за избор на мебели и аксесоари.

Много по-лесно е да намерите боя, подходяща за десена на дивана, който сте избрали, отколкото диван в подходящ за стените цвят.

Не омаловажавайте естествения фокус в една стая

Ако определено място или вещ в една стая по естествен начин фокусира вниманието върху себе си, например камина или голям панорамен прозорец, то не подценявайте този факт, а го подчертайте.

Не поставяйте всички мебели до стените
Не поставяйте всички мебели до стените, освен ако не го налага техният размер или форма. По възможност по-добре групирайте мебелите. Това ще направи обстановката по-топла и уютна.

Не поставяйте пречки на пътеките
Организирайте добре пространството, така че преминаването през него да не е затруднено. Така то ще изглежда добре подредено и проектирано.

Не излагайте на фокус прекалено много джунджурии
Различни стари вещи или спомени създават уют и персонален елемент в интериора, но с тях не бива да се прекалява.

По-добре избягвайте струпването на много дребни вещи на едно място, както и използването на такива, които нямат никакво предназначение. Заложете на няколко предмета, които наистина ви харесват или се използват за нещо.

Не използвайте цветове и вещи, които се "сблъскват"
Действително еклектичният стил е забавен начин за декорация на една стая, но някои цветове и предмети от различни стилове не изглеждат добре заедно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар