Кои ни посетиха

четвъртък, 21 юли 2011 г.

Интериорен дизайн – II част. Арт деко.


Арт деко (или ар деко) е цяла ера в изкуството и интериорния дизайн и все още има влияние в някои райони, като например кварталът арт деко в Маями, където се дават под наем вили, решени в този стил.  Обикновено всички места са заети отрано за цялото лято и посетителите не са разочаровани.
Арт деко е форма на изкуство, чието начало е поставено през 1900 г. от френските художници.  През 1920 и 1930 г. Арт деко разцъфтява с елегантни, изтънчен линии и комфортна атмосфера. Ясно изразените ъгли, широтата и изобилието от пространство за споделяне са само част от отличителните черти на арт деко дизайна.
Лесно можете да „интегрирате“ този интериорен стил в дома си, като към обзавеждането на банята добавите вана с огледални стени, а за още по-голям ефект добавете големи огледала на стените над нея или на тавана. Добро допълнение са мраморните настилки, ярките цветове и геометричните форми.
Дневните се отличвават с много блясък и пищност, с кръгли масички за кафе или такива с овални форми, изработени от стъкло, а също така библиотеки на няколко нива и много копринени, кадифени и сатенени тъкани и драперии в бледи нюанси, използвани за декорация и подчертаване на колони или други геометрични елементи в интериора. Входовете най-често са широки, театрални, а вратите са красиви, богато орнаментирани, като основно се изполват в съчетание материали като метал, стъкло и дърво.
И един съвет в заключение:
Ако планирате скорошно преместване в ново жилище, пищният Арт Деко не е подходящ интериорен стил. По-добре да запазите идеите и ентусиазма си за новия дом.

Няма коментари:

Публикуване на коментар